Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Rajna Mária, Mészáros Tamás 2018. augusztus 16., csütörtök
spacer
ÍRÁSOK
Interjúk
A hét arca
Határtalanul
Ismeretlen ismerősök
A nemzet erdélyi színészei
Művészek írták
Beszámolók
2018. május 9.
Ismét lesz Judafest a Kazinczy utcában

Idén is visszatér az elmúlt évek legnépszerűbb magyarországi városi fesztiválja, a Judafest: június 10-én a Bálint Ház szervezésében a megszokott módon változik át látványos forgataggá a Kazinczy utca egy teljes napra, ...

Emellett már a megelőző napokban is számos programon keresztül pillanthatunk be napjaink zsidó kultúrájába a belvárosi bulinegyedben.
Egész napos programok június 10-én a Kazinczy utcában:
zenei és gasztrószínpad, piac: zsidó gasztronómia, judaika, adomány- és könyvvásár, séták a történelmi zsidónegyedben, chillout-sarok és gyerekkibuc, mozisátor: válogatás a magyar-zsidó filmművészetből, magyar ajkú zsidóság bemutatkozása, civil utca: zsidó szervezetek bemutatkozása

A fesztivál programja június 7-én, csütörtökön este szabadtéri filmvetítéssel indul, majd június 8-án pénteken a Hősök zsinagógájában és a Dohány utcai zsinagógában egy mindenki számára nyitott istentisztelet zajlik. Szombaton az erzsébetvárosi zsidónegyed csodáit felderítő vezetett sétákon vehetnek részt az érdeklődők, majd június 10-én vasárnap, ahogy a Judafest fesztiválok alkalmával mindig, egy napra benépesül a különleges hangulatú Kazinczy utca: két színpadon egész nap ingyenes programok és egész napos vásár várja a látogatókat.

Idén a fesztivál díszvendége a magyar ajkú zsidóság lesz, így képviselteti magát többek között Debrecen, Pécs, Szeged, Kecskemét, Pápa, Kőszeg, Szombathely, Sopron, határon túlról Komárom, Szabadka és Tel Aviv is. A Judafest szervezői a vallási sokszínűséget, a demokráciát és az egymásra odafigyelést támogatják a rendezvénnyel.

A program az American Jewish Joint Distribution Committee által alapított Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány támogatásával jön létre.

Forrás: 11. Judafest
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a