Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Czikó Juliánna, Zayzon Zsolt, Kiss T. István, Máté P. Gábor 2018. augusztus 20., hétfő
spacer
Színházi hírek
Legfrissebb híreink
Álom újratöltve - Szentivánéji tehetetlenség egy felvonásban vagy kettőben
Bereményi Géza: IRÉN LEVELE ELMARAD!
Swinggel és jazzel búcsúzik a nyár a Müpában
Georg Büchner: Woyczek
Tóth-Máthé Miklós: A nagyrahivatott
Kapitalizmus-geometriai sorrendben ábrázolva


Képes hírek
Eötvös Péter az Operában
Kokan Mladenović Temesváron rendez
Vígnap 2011
Eszenyi Enikő köszöntése
Helmuth Stürmer
Ruttkai Éva-emlékdíj 2008
Eszenyi Enikő a Vígszínház igazgatója
Könyvbemutatók Kolozsváron
2018. július 17.
Müpa videoprogramok

Élje át újra – vagy először – a legemlékezetesebb müpás pillanatokat! A forró napokon vagy esős hétvégéken tökéletes választást jelentenek a Müpa exkluzív video- és hangfelvételei, amelyek július 3-tól augusztus 31-ig szabadon,...

Müpa+ hűségprogram regisztráció nélkül elérhetőek a honlapunkon. Ez alatt az idő alatt több mint 60 koncert rögzített változatát, a fellépők különleges visszaemlékezéseit, illetve Digitális Irodalmi Gyűjteményünk hanganyagait élvezheti korlátlanul.

Legújabb tartalmaink
Rögtön két újdonsággal is találkozhat digitális gyűjteményünkben: a 30Y és a Kaukázus teljes koncertjével indítjuk a júliust. Mivel az elkövetkező hetekben rendszeresen fogunk feltölteni új tartalmakat, ezért érdemes lesz visszatérni az oldalunkra, vagy a hírleveleinket olvasnia, hiszen lehet, hogy egy régi kedvenc koncertjét láthatja viszont!

30Y kocsmakoncert
A 30Y zenekar 2015-ben már ötödik alkalommal adott önálló koncertet a Müpában, de ez a különleges kocsmakoncert mégis egyszeri és megismételhetetlen este volt, ahol borospoharak, egy cefréshordó és egyéb talált tárgyak is fontos szerephez jutottak. A zenekar vendége volt a Honvéd Férfikar és az est közönsége is, ugyanis időnként őket is bevonták az izgalmas előadásba.

Kaukázus
Az MR2-Petőfi Rádió első "hulláma" által magasba röpített Kaukázus zenekar 2002-ben alakult Tatabányán. A siker nem egy csapásra hullott a zenészek ölébe, hanem kemény munkával dolgoztak meg érte: a társadalomkritikus és környezettudatos szövegeket alternatívnak mondott, brit gyökerű gitárzenével párosító csapat fokról fokra találta meg saját hangját és vált a mezőny legerősebb slágerzenekarává, olyan számoknak köszönhetően, mint a Szalai Éva, a Teszkó vagy a Tartós béke, amelyek ezen a koncerten is elhangzottak.

Legnépszerűbb felvételeink
Egy csokorba gyűjtöttük a weboldal látogatói által legtöbbször megtekintett felvételeket. Böngéssze végig a listát, és idézze fel az emlékezetes koncerteket és előadásokat!

Tompos Kátya: Keresztül Európán
Tompos Kátya először a Valami Amerika 2 című filmben csillogtatta meg énektudását. Énekesnőként korábban talán kevesebben ismerték, pedig a világzene, a jazz és a pop világában is otthonosan mozog. Keresztül Európán című koncertje varázslatos zenei utazás volt Angliától Oroszországig – Hrutka Róbert közreműködésével.

Babos Gyula: Makrokozmosz
A nemrég elhunyt Babos Gyula egy hihetetlenül gazdag zenei univerzumot hagyott nekünk örökségül: karakteres szerzeményeket, sodró harmóniákat és dallamokat. Mindig is csapatjátékos volt, ezért ezen a koncerten is legkülönbözőbb generációk muzsikusait gyűjtötte maga köré, akik a zenében az örömteli szárnyalást keresik.

Tommy Emmanuel
A világ egyik legkarakteresebb gitárosának stílusára a nashville-i Chet Atkins volt a legnagyobb hatással. A zenész a hetvenes évektől többek közt olyan együttesekkel dolgozott, mint az Air Supply, a Man at Work vagy a Dragon. Hallgassa meg emlékezetes koncertjét egy pohár finom bor mellett!

Perényi Miklós és a Concerto Budapest
Elgar, Lalo és Strauss egy-egy korszakalkotó műve csendül fel a Concerto Budapest felejthetetlen koncertjén, ahol Leon Botstein vezénylete mellett Perényi Miklós gordonkaművész gondoskodik a maradandó élményről. Egyéni hangzás és lenyűgöző zenészi teljesítmény – felvételről is emlékezetes!

Sol Gabetta és a Bázeli Kamarazenekar
Az argentin születésű, orosz-francia származású gordonkaművész, Sol Gabetta 10 évesen nyerte meg első versenyét, ma pedig már a legnevesebb zenekarokkal játszik 1759-ben készült Guadagnini-hangszerén. Ezen az estén Beethoven lovasbaletthez írt nyitányával és Schumann két lírai szimfonikus alkotásával varázsolta el a közönséget.

Joyce Yang és a Liszt Ferenc Kamarazenekar
A több mint 50 éves múltra visszatekintő Liszt Ferenc Kamarazenekar 2011-ben a világhírű, dél-koreai származású fiatal zongoravirtuózt, Joyce Yangot invitálta meg egy közös zenélésre. Ezúttal Beethoven B-dúr zongoraversenyével hódított Haydn korai, valamint Mozart utolsó előtti szimfóniája mellett.

Joyce DiDonato és a Complesso Barocco
Napjaink egyik vezető mezzoszopránja Drama Queens című lemezéért, amelynek anyagát ezen a koncerten nagy sikerrel mutatta be, megérdemelten kapott Grammy-díjat. Koncertjén a 17-18. századi operák felségeinek és fenségeinek áriái csendülnek fel a korhű hangszereken játszó Complesso Barocco kíséretével.

Csík zenekar és barátai
A Kecskeméten alakult Csík zenekar a régi vágású népzenétől kalandos utakon jutott el a „tradicionális rocketnóig”: Most múlik pontosan című Quimby-feldolgozásuk sosem látott sikert hozott.

2012-es koncertjükön Lovasi András és Presser Gábor közreműködésével még mindig tudtak újat mutatni

Bartók-maraton - Kocsis Zoltán és a Nemzeti Filharmonikusok
A Magyarországon korábban ismeretlen hangversenytípussal, a maratonnal hagyományt teremtett a Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa, ahol mindenki megtalálhatja az őt érdeklő műsort, sőt, sokan a sorozat minden egyes koncertre is ellátogattak. A 2013-as Bartók-maraton felvételén az azóta elhunyt Kocsis Zoltán zsenialitását is újra felidézhetjük

Szegedi Kortárs Balett: A hattyúk tava
Hogyan lehet egy teljes történetet kizárólag a zene és a tánc nyelvén elmondani? Hogyan lesz egy szomorkás hangulatú orosz népmeséből a világ egyik legismertebb szerelmi története, amelyben a szerelem ármánnyal, a tiszta érzelem megfontolt gonoszsággal találkozik? A 2016/2017-os Évad együttesének tolmácsolásában ebből a lenyűgöző előadásból ez is kiderül

Forrás: Müpa Kommunikáció
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a