Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Rajna Mária, Mészáros Tamás 2018. augusztus 16., csütörtök
spacer
Színházi hírek
Legfrissebb híreink
Kamionszínpaddal tér vissza az Opera Székelyföldre
Az évad első bemutatója a gyerekeké
Óriási sikerrel zárult az udvarszínházi programsorozat
Bereményi Géza: IRÉN LEVELE
Álom újratöltve (hősbemutató, valószínűleg egy felvonásban)
III. UbikEklektik


Képes hírek
Eötvös Péter az Operában
Kokan Mladenović Temesváron rendez
Vígnap 2011
Eszenyi Enikő köszöntése
Helmuth Stürmer
Ruttkai Éva-emlékdíj 2008
Eszenyi Enikő a Vígszínház igazgatója
Könyvbemutatók Kolozsváron
2018. június 5.
Szatmárnémetiben játszik a József Attila Színház

Június 12-én, kedden 19 órai kezdetben az Északi Színházban lép fel a budapesti József Attila Színház társulata a Feketeszárú cseresznye című előadással, melynek főbb szerepeiben Rékasi Károlyt, Nemcsák Károly Jászai-díjas, Érdemes Művészt és Pikali Gerdát láthatjuk.

Az először 1930-ban, a Vígszínházban bemutatott darab szerzőjének, Hunyady Sándornak, egyik legkiválóbb műve, melyben a szerelem örök-aktuális témáját a kor egyik legfájóbb nemzeti traumájának kontextusában veti fel, önkéntelenül is rávilágítva, hogy Trianon nemcsak az egyes államokat, de elsősorban az azokat lakó embereket érintő probléma is, mely elemi hatással volt az egyes emberi sorsok alakulására is.

Az előadás rendezője Kerényi Imre Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Kiváló és Érdemes Művész, a díszleteket pedig Götz Béla Jászai Mari-díjas alkotó készítette, a jelmezek pedig Kovács Yvette Alida munkáját dicsérik.

A történet kezdetén Bácskában a magyarok az urak, de a barátságok, szerelmek nem a nemzeti hovatartozás szerint köttetnek. A szerb házaspár, Irina és Dusán házában gyakori vendég egy barát: a magyar főbíró, aki titokban szerelmes a ház asszonyába. A szép Irina is vonzódik a magyar férfihoz, de érzelmeiket egymás előtt is titkolják. A történelem az ő esetükben valóban sorsfordító, hiszen amikor Bácskában a szerbek átveszik a hatalmat, a magyar főbírónak menekülnie kell. Vajon mi lesz a büszke és féltékeny szerb férj és a magyar férfi barátságával? Követi-e szerelmét a szép szerb asszony, és hogyan éli meg a hatalomváltást a darab többi szereplője?

Szereplők: Rékasi Károly, Nemcsák Károly Jászai-díjas, Érdemes Művész, Pikali Gerda, Kocsis Judit Jászai-díjas, Korponay Zsófia, Turek Miklós, Vaszkó Bence, Előd Álmos, Blazsovszky Ákos, Ujréti László Jászai-díjas, Botár Endre, Holczinger Szandra, Fila Balázs, Betz István, Rusz Milán, Chajnóczki Balázs, Láng Józseg Jászai-díjas/Kiss Gábor, Suki István, Suki Benedek, Brunczlík Péter és Király Sándor.

Jegyek az Északi Színház Horea utcai jegyirodájában kaphatók minden hétköznap 10 és 17 óra, szombatonként pedig 10 és 13 óra között, illetve előadás előtt egy órával a helyszínen. További tájékoztatásért a 0261-712106 telefonszámon vagy a szervezes@harag.eu e-mail címen lehet érdeklődni.
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a