Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Szakács Dániel, Lang Rudolf, Horváth Lili, Tóth Sándor, Vajdai Vilmos, Pregitzer Fruzsina 2018. június 18., hétfő
spacer
Színházi hírek
Legfrissebb híreink
CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál
I. Rátonyi Róbert Operettfesztivál – Veszprém
Idén is POSZT-díjazott Kecskemét
UbikEklektik Fesztivál – Műemlék Rakétabázis
Impressziók – Monet-tól Van Goghig, Matisse-tól Warholig
Magyar és szlovák balettegyüttesek, sztártáncosok az Erkel Színházban


Képes hírek
Eötvös Péter az Operában
Kokan Mladenović Temesváron rendez
Vígnap 2011
Eszenyi Enikő köszöntése
Helmuth Stürmer
Ruttkai Éva-emlékdíj 2008
Eszenyi Enikő a Vígszínház igazgatója
Könyvbemutatók Kolozsváron
2018. május 27.
Megyünk színházba? Hazudj inkább, kedvesem

Zajlik az évad utolsó próbafolyamata – a Tomcsa Sándor Színházban Suba Salamon László rendezi Alfonso Paso komédiáját, a Hazudj inkább, kedvesem!-et. Az előadás a színház 2018/19-es évadában kerül bemutatásra.

Suba László leginkább Magyarországon alkotott, többek között a Szegedi Nemzeti Színházban, a József Attila Színházban, a Szkénében és több másik teátrumban. A rendezőnek ez nem az első határon túli munkája, hiszen korábban Konstancán is rendezett.

A darab madridi miliőjének megteremtésén Kubanek László díszlettervező és Bíró Boglárka jelmeztervező dolgozik. Mindketten visszatérő alkotóként vannak jelen a színházban: Kubanek László az egy Lakodalom és a Pletyka díszletének, Bíró Boglárka pedig többek között a Mirandolina és a Csicser jelmezének megalkotója.

Bár az előadás próbafolyamata már most elkezdődött, a Hazudj inkább, kedvesem! c. komédia bemutatójára jövő évadban számíthatnak a nézők

„Ki gondolta volna, hogy Madrid macsójai akkor is matadorok, ha különben kettős könyvelők, vagy, hogy a spanyol hölgyeknek unalmukban még inkább felpörög az amúgy is kasztanyettaként forgó nyelvük? Nos, ez az előadás éppen egy ilyen Madridot ábrázol, amelyben két temperamentum feszül egymásnak: a nyugati jólneveltség és a déli forróvérűség. Ebben a világban a hazugság a mindennap kenyere, csakhogy a szalon falain túl fegyverrel szövik tovább az útnak indított hazugságokat. Végül a több szálon futó hazugság egyetlen igazsággá áll össze, azonban egyáltalán nem biztos, hogy ez bármire is megoldást jelent.” 

Bereczki Ágota
dramaturg
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a