Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Nánay István, Crnkovity Gabriella, Stohl András 2018. február 23., péntek
spacer
Színházi hírek
Legfrissebb híreink
Könnyűzenei tavasz – Maszkura és Little G Weevil a Müpában
PÁLYÁZATI KIÍRÁS a Csíki Játékszín vezetői tisztségének betöltésére
OLVASÓPRÓBA – A TESTŐR CSEKE PÉTER RENDEZÉSÉBEN
A gyertya könnye – In memoriam Sütő András
Először Magyarországon A rajnai sellők
Rajzpályázat gyerekeknek


Képes hírek
Eötvös Péter az Operában
Kokan Mladenović Temesváron rendez
Vígnap 2011
Eszenyi Enikő köszöntése
Helmuth Stürmer
Ruttkai Éva-emlékdíj 2008
Eszenyi Enikő a Vígszínház igazgatója
Könyvbemutatók Kolozsváron
2018. február 5.
Bernarda Alba háza – előadás a Máltai Szeretetszolgálat támogatására

Jótékonysági céllal látható az Északi Színház Harag György Társulatának és román tagozatának közös miniévadja keretében a Sorin Militaru rendezte Bernarda Alba háza.

Az előadás kedden, február 6-án lesz megtartva, 19 órától, a színház nagytermében. A társulat a teljes bevétellel a Máltai Szeretetszolgálatot támogatja.

A Harag György Társulat az utolsó, székhelyén játszott Bernarda Alba háza előadásra szeretettel várja mindazon bérleteseket is, akik valamilyen okból lemaradtak az előadásról, de szeretnék megtekinteni azt. Utóbbiak a színház Horea úti jegyirodájában írathatják át bérleteiket a keddi előadásra. Amennyiben pedig adakozni szeretnének a kedvezményezett civil szervezetnek, ugyanott, vagy a színház előcsarnokában elhelyezett urnák segítségével tehetik ezt meg.

Képzeljünk el egy pletykaéhes Andalúz falut, ahol a tradíció erejénél csak egy dolog lehet fontosabb: hogy mit gondolnak rólunk mások... Ilyen közegben él Bernarda Alba, öt – jócskán eladósorban lévő – lányával, háborodott édesanyjával, és két szolgálójával. Férje halála után Bernarda, az ősi szokásoknak megfelelően, a gyász börtönévé változtatja a családi házat. Nyolc évnyi rabságra ítélt lányai szinte csak az ablakréseken át, és a szolgálók pletykáin keresztül érintkezhetnek a külvilággal, melytől anyjuk rettegve félti őket, és amely a testi és lelki szerelem lehetőségével csábítja a nővéreket. A ház környékén ólálkodó férfiak látványa újra meg újra felébreszti bennük az elfojtott vágyakat... „Érzed ezt a csendet? Pedig minden szobában vihar dúl. Ha kitör, mindannyiunkat elsöpör…”

Az előadás szereplői: Tóth Tünde m. v., László Zita, Rappert-Vencz Stella, Bogár Barbara, Bándi Johanna, Kovács Nikolett, Keresztes Ágnes, Méhes Kati, Gál Ágnes, Moldován Blanka, Laczkó Tekla, Bodea Tibor, Poszet Nándor, Orbán Zsolt, Frumen Gergő, Varga Sándor. A produkció díszletét Fornvald Gréti tervezte, jelmezei Márton Erika m. v. munkáját dicsérik. A produkció koreográfusa András Lóránt m. v., dramaturgja Bessenyei Gedő István. Az előadás ügyelője és súgója Szabó Ritta.

A jótékonysági előadásra jegyek korlátozott számban a színház Horea úti jegypénztárában válthatók hétköznap 10 és 17 óra között, vagy előadás előtt egy órával; bővebb információkért a 0261-712106-os telefonszámon vagy a szervezes@harag.eu e-mail címen lehet érdeklődni.
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a