Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
Születésnapos: Znorovszky Ildikó, Haris Pašović, Péter Attila Zsolt 2018. július 16., hétfő
spacer
Színházi hírek
Legfrissebb híreink
Sirály
Woyzeck
A Pincér
Újabb sikeres hétvégét zárt a kecskeméti színház társulata
Évadvég a kolozsvári színházban
Armel Opera Festival 2018 – Eredményhírdetés


Képes hírek
Eötvös Péter az Operában
Kokan Mladenović Temesváron rendez
Vígnap 2011
Eszenyi Enikő köszöntése
Helmuth Stürmer
Ruttkai Éva-emlékdíj 2008
Eszenyi Enikő a Vígszínház igazgatója
Könyvbemutatók Kolozsváron
2017. november 13.
Alföldi Róbert szörnyű és csodálatos darabot rendez

November 18-án mutatjuk be Lev Tolsztoj: A sötétség hatalma című drámáját. Az alkotók szerint nem lesz könnyű menet, de megéri.

A szereplők között a társulat tagjai – Spolarics Andrea, Ilyés Róbert, Bohoczki Sára, Bregyán Péter és Páder Petra – mellett vendégként Balsai Mónit, Brasch Bencét, Székely B. Miklóst és Palugyai Sárit láthatja majd a közönség. A darabot Radnai Annamária fordította újra a színház számára, a díszletet és a jelmezt a nemrég Junior Prima díjban részesült Zöldy Z Gergely tervezi.

Az alkotók gondolatai

Zöldi Z Gergely (díszlet- és jelmeztervező): Amikor először elolvastam, bevágtam a sarokba a darabot, annyira borzasztó volt. Aztán elolvastam másodszorra is és elkezdett nagyon tetszeni, kirajzolódott benne a dráma. És egyetértettünk Alföldi Róbert rendezővel, hogy – a feltételeket is figyelembe véve – ez egy körbeülős tér lesz, amit ellep rétegződve egy halom: egy bútorraktár- és szemétkupacszerű terepen játszódik az előadás.

Radnai Annamária (fordító): Tolsztoj – állítólag – büszke volt rá, hogy A sötétség hatalmában sikerült megszólaltatnia a kor autentikus orosz paraszt-nyelvét. Elméletben nem volt nehéz dolga: írói munkássága mellett földesúr is volt, földesúrként pedig emberbarát, aki művelni igyekezett a parasztjait, a birtokán iskolát állított fel nekik: láthatott-hallhatott parasztot épp eleget, hébe-hóba tán el is beszélgetett velük.

Brasch Bence (Nyikita): Nagyon nehéz a próbafolyamat mostani szakaszában beszélnem bármiről is, annyi lelki és technikai dologra kell egyszerre figyelnem, hogy jelenleg úgy érzem, szétszakad az agyam. Most kezdem igazán látni az ívét a szerepnek, de egyben az egészet még nem is próbáltuk. Csodálatos és szörnyű a darab: rengeteg feladat van benne, és megrendítő a történet.

Az előadás imázsképe

Lev Tolsztoj (szerző): A sötétség hatalmának meséjét teljes egészében egy bűnperből vettem, amelyet a tulai bíróságon hallgattam végig.

Balsai Móni (Anyiszja): Borzasztó dolgokat csinálunk, mindenki bűnös, és valahol, a legmélyén, mindenkinek ott van a maga igazsága.

Spolarics Andrea (Matrjona): Nézni se lesz könnyű, de ha ez vigasztalja a nézőket, akkor játszani se lesz könnyű. Úgyhogy viszonylag sötét estére készülünk, remélhetőleg közülünk mindenki túléli.

Alföldi Róbert (rendező): Jó lesz.

Az előadás bemutatója november 18-án este 7 órától lesz a Budaörsi Latinovits Színházban. Ezt követően november 19-én, december 1-én, 2-án és 21-én látható, minden alkalommal este 7 órai kezdéssel.

Fotók a próbáról

szinhaz.hu
Forrás: http://szinhaz.hu/2017/11/10/alfoldi_robert_csodalatos_es_szornyu_darabot_rendez_budaorson
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a