Theater Online
spacer
spacer
Főoldal TESZT Temesvár Fórum Képügynökség Képeslap
  
spacer
Képgaléria Színházak Portré Hírek Írások Bemutatók Linkek
spacer
2018. január 17., szerda
spacer
Aranytíz Kultúrház
Híreink
Előadások
Műsor
Képgaléria
Igazgatóság
Aranytíz Kultúrház
spacer
Mese-ház
Rendhagyó mozgásszínház gyerekeknek
spacer
spacer
Képgaléria: Előadás
Szereposztás
Szereplők:Szente Ibolya Keller Veronika Berecz György Bachraty Gábor
Mesélő:Gergely Róbert
Elhangzó mesék: Pinokkió, Jancsi és Juliska, Piroska és a farkas, Csipkerózsika, Hamupipőke, Hüvelyk Matyi, Gulliver
Jelmeztervező: Vajda Klári
Zeneszerző: Kocsák Tibor
Rendező: Gergely Róbert
Mozgás, társrendező: Karsai János
Zenei rendező: Végvári Ádám
Bemutató:2005. 12. 04.
Előadás ismertető
Gyerekként a nagymamám mesélt a dunyha alatt a Nők Lapjából. Imádtam gyereknek lenni, amikor meséltek. Amikor apuka lettem, imádtam meséket mondani, mert ismét gyermek lehettem. Fiamnak, Simonnak kétféle mese létezett: a kitalálós és a könyvből olvasós. Ő mindig a kitalálós meséket szerette. Ma már kiskamasz. Nem a mesékért rajong. Mégis amikor Máté nevű barátjával néhány évvel ezelőtt a TV egyik valóságshow-ját nézték este, megdöbbenve láttam, hogy őket mennyire "felzaklatja" ez a sorozat. Mivel nekem erről megvan a véleményem, ezért berohantam Simon szobájába, és a polcról találomra levettem egy mesekönyvet, felvettem az olvasószemüvegemet, beromboltam hozzájuk, kikapcsoltam a TV-t és nagy levegőt vettem: elkezdtem mesélni. Könyvből.
Halál ciki voltam nekik. De ahogy az első oldalt elolvastam a meséből, a TV valóságsója szertefoszlott a fantáziájukban, mert megelevenedett Gulliver, Csipkerózsika, Jancsi és Juliska és a többiek. Egész este olvastam. A mese győzött.
Végvári Ádám barátomhoz másnap elmentem, aki szintén apuka, sőt immár nagypapa. Elmeséltem a történteket és azt, hogy most nem poplemezt, hanem meselemezt készítünk. Nem sokáig kellett győzködnöm. Kitaláltuk az egész koncepciót és utána egy másik apukához fordultunk: Kocsák Tibor zeneszerzőhöz. Így mi, apukák, elkészítettük a kedvenc meséinket tartalmazó Mese-ház 4 cd-t.
Végül felkerestük a negyedik apukát, Karsai János pantomimművészt és ő velem együtt álmodta színházzá a történeteket. A gyerekek ahányszor látják ezt a színházi produkciót, mindig meggyőznek minket arról, hogy a meséket bárhol - dunyha alatt, lemezen, vagy színházban, az Óperenciás-tengeren innen vagy túl - játszák el, a meséknek még mindig van hatalma.
Gergely apuka
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
Főoldal Médiaajánlat Szolgáltatásaink Partnerek Impresszum Linkek
© 2018. - THEATER Online - theater.hu

A Theater Online megjelenését támogatja a